1. Međunarodni kuglaški turnir „Blicnet Gradiška kup 2020.”

Kuglaški klub „Kozara“ i Kafe bar „Kuglana“ Gradiška organizuju 1. Međunarodni kuglaški turnir „Blicnet Gradiška kup 2020.“

Kvalifikacije počinju 10. marta i trajaće do 17. aprila.

Turnir je otvorenog tipa. Na turniru mogu učestvovati svi aktivni kuglaši koji su registrovani u svojim klubovima tako i rekreativci.

Finale će biti odigrano 18. aprila povodom Dana grada gdje će učestvovati 20 takmičara u muškoj konkurenciji, 16 po plasmanu iz kvalifikacija i 4 po izboru organizatora dok će u ženskoj konkurenciji nastupiti osam igračica po plasmanu iz kvalifikacija.

Osim pehara nagrade za prvo mjesto u muškoj konkurenciji 400 evra, drugo 250, treće 150, četvrto 75 i peto 50 evra. U ženskoj konkurenciji biće dodijeljene novčane nagrade za prva tri mjesta, za prvo 50 odsto od uplaćenih kotizacija, za drugo 30 odsto od uplaćenih kotizacija, za treće 20 odsto od uplaćenih kotizacija, dok će četvrto i peto mjesto dobiti robne nagrade sponzora.

Kotizacija za prvi nastup je 12 KM, a za svaki sljedeći 10 KM.

Generalni pokrovitelj turnira je Kompanija „Blicnet“ i Grad Gradiška. Medijski pokrovitelj je „Radio Gradiška“. Turnir su podržale firme iz Gradiške i brojni drugi sponzori.