Predstava “Oj živote” – glumac Željko Dimić

“Oj, živote” je priča o sudbini jednog čovjeka koju su mu okolnosti nametnule. Čovjek iz naroda, ni kriv ni dužan, završava u zatvoru u Foči za djelo koje nije počinio. Svoju muku, ali i muku svojih “drugara” iz zatvora,  glavni junak  priča na emotivan i komediografski način.

Holivudski glumac Željko Dimić, poznatiji po svom umjetničkom imenu Džek Dimič je prvi Srbin koji je završio prestižnu školu glume na “Li Strazberg Institutu za film i teatar” u Njujorku, čuvenoj glumačkoj akademiju na kojoj su diplomirali Al Paćino, Robert Deniro, Dastin Hofman, Arman Asante i druga poznata imena iz svijeta glume.

Željko Dimić je rođen 1965. u Bosanskoj Dubici gde je i živio do svoje 18. godine, nakon čega ga je put odveo prvo u Beograd, zatim u Češku i Švedsku, a potom u SAD gdje i danas živi i gradi uspješnu karijeru pozorišnog i filmskog glumca.

U  SAD Željko Džek Dimić ostvario je brojne uloge u pozorištu, na filmu i u najpopularnijim televizijskim serijama. Pažnju javnosti zaokupio je igrano-dokumentarni film o Nikoli Tesli „Teslin narod“ , koji je kvalifikovan za Oskara. Glavnu ulogu Nikole Tesle glumi Željko Dimić.