Etno grupa “BALKANIKA”

ETNO POP ROCK SPEKTAKL Sanja Ilić i Balkanika 08 .jula na ljetnoj pozornici Kulturnog centra sa početkom  u 21:30 časova, predstaviće svoj originalan zvuk kombinacije elemenata svjetske muzike bazirane na snažnim ritmovima Balkana.

Osnivač Aleksandar Sanja Ilić jedan je od najuspješnijih kompozitora raznovrsnih muzičkih žanrova u Srbiji i bivšoj Jugoslaviji, komponuje muziku za pozorišne predstave, mjuzikle, tv serije i filmove i dobitnik je mnogih prestižnih nagrada na raznim festivalima. Grupa sastavljena od mladih, poznatih, talentovanih muzičara od kojih dva ženska etno vokala i jedan muški rok-vokal koji, u kombinaciji sa tvrdim elektronskim zvukom i drevnim balkanskim instrumentima, postižu fantastičan, moderan i originalan zvuk.

Spektakularne koncerte održali su u Moskvi (Kremlj), Velikoj Britaniji, SAD, Kanadi, Južnoj Koreji, Indiji, Pakistanu, Egiptu, Meksiku, Kini, Belgiji, Holandiji, Austriji, Tunisu, Alžiru, Luksenburgu, Italiji, Hrvatskoj, Makedoniji, Slovačkoj, Sloveniji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Turskoj, Rumuniji…