Info sesija o Javnom pozivu za podršku investicijama u ruralni turizam u Bosni i Hercegovini

https://eu4agri.ba/calls/javni-poziv-potencijalnim-korisnicima-bespovratnih-sredstava-za-mjeru-podrske-investicijama-za-razvoj-ruralnog-turizma/

Poštovani,
Koristimo ovu priliku da Vas pozovemo na drugu info sesiju o Javnom pozivu za podršku investicijama u ruralni turizam u Bosni i Hercegovini.
Info sesija bit će održana u srijedu, 02.02.2022. godine od 11hputem live prenosa na Facebook stranici EU4AGRI projekta. Iskoristit ćemo ovu priliku da prođemo zajedno kroz dokumente za javni poziv i uputimo savjete za što kvalitetnije i uspješnije aplikacije.
Ovaj javni poziv objavljen je u okviru projekata EU4AGRI, EU4AGRI-Recovery i EU4BusinessRecovery, koje finansira Evropska unija. Javni poziv vrijedan 3,5 miliona KM za podršku investicijama u ruralni turizam u Bosni i Hercegovini objavljen je s ciljem razvoja ekonomskih aktivnosti u ruralnim područjima, stvaranja novih i očuvanja postojećih radnih mjesta, te očuvanja prirodne i kulturne baštine, odgovarajući ujedno i na potrebe za oporavkom od krize prouzrokovane COVID-19 pandemijom.Ko se može prijaviti?
Podnosilac prijave može biti jedinica lokalne samouprave, preduzeće ili obrt koji se bavi pružanjem turističkih usluga i/ili proizvoda,javna ustanova i organizacija koja upravlja zaštićenim prirodnim područjima u BiH, nevladina organizacija (NVO) i udruženje sa iskustvom u vođenju projekata razvoja i promocije turističke ponude.