Književno veče – Jelena Bačić Alimpić

Na ljetnoj pozornici Zavičajnog muzeja u Gradišci večeras je održano književno veče na kojoj je predstavljen novi roman Jelene Bačić Alimpić “Njegove bele rukavice”.

Alimpićeva je rekla da je ovo njeno drugo gostovanje u Gradišci u posljednjih 10 godina od kada se bavi pisanjem, te da je veoma srećna jer ima mnogo čitalaca u Republici Srpskoj.
Ona je istakla da roman “NJegove bele rukavice” od kada je počela prodaja u knjižarama 3. juna na prvom mjestu čitanosti u Srbiji, te zahvalila čitaocima za povjerenje.
“Kada imate devet knjiga iza sebe koje su oborile rekorde čitanosti jako je teško opravdati povjerenje čitalaca”, naglasila je Alimpićeva.
Ona je rekla da se novinarstvom bavila dugo godina, ali da je književnost uvijek bila njena ljubav, pošto je i završila studije jugoslovenske književnosti, te da su njene knjige demantovale sve one koji su imali predrasude.
Svoje romane svrstala je u dramski žanr, navodeći da je uglavnom pisala istorijske drame sa elementima trilera i dozom ljubavnog žanra, zbog čega njene knjige većinom čitaju žene.
Ona je dodala da još nije počela da piše novi roman, ali da se za pisanje uvijek priprema u oktobru poslije beogradskog sajma knjiga, naglasivši da je zima njen period za stvaranje.
Rođena Novosađanka Jelena Bačić Alimpić dogogodišnji je novinar, autor i voditelj dokumentarnih emisija, a 2010. godine objavila je svoj prvi roman “Ringišpil”, koji je, kao i njena naredna književna djela, bio u samom vrhu čitanosti u Srbiji i regionu.
Književno veče sa Jelenom Bačić Alimpić organizovala je Narodna biblioteka, u okviru manifestacije “Gradiško ljeto 2019”.