ODRŽAN 14. SAJAM MEDA „ZDRAVOMED“

Četrnaestu godinu za redom u gradiškoj Vidovdanskoj ulici održana je trodnevna privredno-turistička manifestacija „Zdravomed 2018” na kojoj se predstavilo preko 20 izlagača sa područja opštine Gradiška ali i širom Republike Srpske i Federacije BiH.

Načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić, rekao je da je „Zdravomed” manifestacija koja pruža podršku svima koji se bave proizvodnjom zdrave hrane i dodao da na području opštine Gradiška ima oko 5.000 košnica te da je godišnja proizvodnja oko 50.000 kilograma meda koji se može izvoziti u Evropsku uniju.

„Treba iskoristiti naše zdravo okruženje i prirodu zajedno sa agilnošću pčelara da se proizvedu što veće količine meda koje će biti plasirane na tržište Evropske unije kako bi Gradiška postala prepoznatljiva po proizvodnji meda“, rekao je načelnik opštine.

Direktor Turističke organizacije Veljko Jovanović, istakao je da se ovom manifestacijom nastoji ukazati na važnost meda u ishrani te podstaći stanovništvo da se bavi proizvodnjom ove ljekovite namirnice koja pored ugodnog i zdravog donosi i profit.

Prema riječima pčelara ova godina je bila medonosna. Pčelari iz Potkozarja imali su prinos preko 20 kilograma po košnici.

Tradicionalno ovu manifestaciju posjetila su djeca iz Javne predškolske ustanove „Lepa Radić“ i gradiških osnovnih škola.