Otvorena manifestacija „Gradiška zima“

U Gradišci je uz koncert popularne grupe „Amedeus bend“ otvorena manifestacija „Gradiška zima 2019/2020“.

Manifestaciju su otvorili gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić i mlada gradiška teniserka Tea Kovačević koja je 11. decembra osvojila jedan od najprestižnijih svjetskih turnira za djecu do 10 godina „Mala Mo“ na Floridi, što je njen najveći uspjeh u karijeri, ali i jedan od najvećih uspjeha gradiškog sporta. Gradonačelnik Adžić je rekao da će u narednih mjesec dana građani moći da uživaju u čaroliji i „Zimskom gradu“ i brojnim manifestacijama, da ova manifestacija postaje brend Gradiške, te se zahvalio sponzorima. On je naglasio da je ove veče postalo i posebno po tome što je Gradiška dočekala svoju malu tenisku šampionku, naglasivši da većina ljudi još nije ni svjesna koliki je ona sportski rezultat napravila i da je možda i buduća broj jedan u svjetskom tenisu.

Njen otac i trener Marko Kovačević rekao je da im mnogo znači ovaj doček i da je to podstrek da i dalje Gradišku predstavljaju u najboljem svjetlu. On je naglasio da je Tea osvojila najprestižniji turnir za mlađe juniore na svijetu, ostvarivši ubjedljive pobjede protiv najboljih mladih teniserki iz SAD-a i drugih svjetskih zemalja, gdje je se tenis trenira i igra na vrhunskom nivou. Kovačević je istakao da se ovim rezultatom treba da diči cijela Republika Srpska, a da će se Tea i on truditi da svake godine u Gradišku donose ovakve trofeje. On je zahvalio gradonačelniku Gradiške i sponzorima koji su im pomogli da otputuju na turnir.

U ambijentu „Zimskog grada“, na vanjskoj pozornici i na platou ispred gradiškog Kulturnog centra, do 14. januara biće organizovani brojni sadržaji zabavnog, kulturnog, sportskog i humanitarnog karaktera, a posjetioci mogu da uživaju i u klizalištu.

Direktor Turističke organizacije Gradiška Miloš Vujinić naveo je da će doček Dječije nove godine biti organizovan 29. decembra od 11 časova uz koncert Dječijeg hora „Vrapčići“ iz Banjaluke i popularnog animatora „Fazonka“.

Doček Nove godine 31. decembra uz nastup gradiškog rok benda „Triple shot“ i di-džeja počeće u 20 časova i 30 minuta. Za doček Pravoslavne nove godine 13. januara 2020. godine u Gradišci će nastupiti grupa Galija, a koncert počinje u 22:30 časova.

Manifestaciju „Gradiška zima“ organiziju Gradska uprava i Turistička organizacija grada Gradiška u saradnju sa drugim ustanovama i brojnim sponzorima.