Tokom aprila održane mnogobrojne manifestacije

Mnogobrojne manifestacije koje su održane tokom aprila mjeseca predstavile su Gradišku kako turistički, tako i privredno i kulturno. Početak aprila bio je u svjetlu predstavljanja kroz manifestaciju „Dani Gradiške u Beogradu“gdje je u organizaciji Grada Gradiška, 11. i 12. aprila,  a u saradnji sa Javnim ustanovama  grada, predstavljena gastronomska ponuda Lijevča polja i Potkozarja, kulturna baština Gradiške i umjetnički duh samog grada. Prezentacijom Gradiške u Knez Mihajlovoj ulici prolaznicima i turistima predstavljen je grad kroz istoriju pa sve do današnjihdana.

Nakon Beograda, Turistička organizacija je učestvovala i na Sajmu turizma u Banja Luci 18. i 19. aprila gdje su u okviru štanda Republike Srpske predstavljene turističke zanimljivosti Gradiške, a takođe  na štandu Republike Srpske Gradiška se predstavila i na sajmu u Bijeljini 19.aprila.

Za kraj mjeseca uslijedila je, povodom obilježavanja Dana grada Gradiška, tradicionalna manifestacija Zdravofest – festival gastronomije i kulturne baštine.Manifestacija kroz koju su se u dva danamnogobrojnim posjetiocima predstavili lovci, ribolovci, aktivi žena, proizvođači prehrambenih proizvoda, proizvođači meda , proizvođači prirodne kozmetike , ručnih radova,proizvođači rakija, vinarije, restorani i mnogi drugi. Zdravofest je upotpunio i raznovrstan kulturno-umjetnički program a za veselu atmosferu pobrinuli su se i lokalni orkestri.

Koncert orkestra Dejana Petrovića Big band zasigurno je bio najljepši poklon i čestitka sugrađanima za proslavu Dana Grada i dobijanja statusa grada.