Zima u Podgradcima 2022

U nedjelju  30.januara 2022. godine kod spomenika “13. Skojevki” u Gornjim Podgradcima održana je gastro-turistička manifestacija, koja je imala takmičarski i zabavni karakter. U pripremi kulinarskih specijaliteta od divljači svoje umijeće prezentovalo je 19 ekipa , a tri ekipe su pripremale riblji kotlić. U ime organizatora manifestacije predsjdnik MZ Gornji Podgradci Zvjezdan Panić i direktorica Turističke organizacije Gradiška Valentina Perić pobednicima su uručili prigodne poklone, za koje su se pobrinuli Gradska uprava grada Gradiška i Kuća Lijevča i Potkozarja . U takmičenju najboljeg lovačkog kotlića prvo mjesto osvojila je ekipa Grupa Jablanica, drugo mjeso LU “Ljubija”- sekcija Miska Glava i treće mjesto ekipa Zrnić Marinka, dok su u ribljem kotliću prvo mjesto osvojili Ribolovački odmor “Gašnica”, drugoplasirani je “Jerić kompani” i treće plasirani “Ribarski san”.
Takođe, za najmlađe posjetioce osmišljene su takmičarske igre u tri kategorije u saradnji sa KK LIDER. Djeca su se takmičila u četiri kategorije: streličarstvo, obaranje konzervi, mačevanje na slami i trka u štiklama. Prva mjesta osvojili su Dejan Đurić  Miloš Šerbula, Ana Beuk i Lana Ilišević, a za njihove nagrade pobrinuli su se Kulturni centar Gradiška koji je za svakog pobjednika obezbjedio po dvije ulaznice za igrani film “Crveni pas” koji se prikazuje 10.,11. i 12. februara u 16 časova i Turistička organizacija grada Gradiška koja je za djecu obezbjedila šolje za tople napitke.
Zahvaljujemo se i našem žiriju Krčma kod Ace i Restoran Đerdan Gradiška u čijim restoranima će se počastiti prvoplasirani i drugoplasirani u pripremi ribljeg čorbanca.